Kedvező helyzetben – Thury Gábor jegyzete

2023.08.29. 23:04

A KIBIC KÖZBESZÓL: egyetértek Marco Rossival.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a keddi kerethirdetés előtt elmondta, amióta Magyarországon dolgozik, most van a legkedvezőbb helyzetben, már ami az összeállítást illeti. Hét-nyolc labdarúgónk játszik topbajnokságban – leszámítva persze, hogy az RB Leipzig kapusa, az ennek ellenére már újra kerettag Gulácsi Péter és a szintén bundesligás Union Berlin középpályása, Schäfer András továbbra is sérült, továbbá a rutinos futballisták közül Kleinheisler Lászlóra és Botka Endrére hasonló okok miatt nem számíthat. Szeptember 7-én Belgrádban Eb-selejtezőn Szerbia, 10-én hazai felkészülési mérkőzésen Csehország az ellenfél.

Szoboszlai Dominik a Liverpoolban az eddigi három Premiership-mérkőzésén (Chelsea, 1–1; Bournemouth, 3–1; Newcastle 2–1) jóval az átlag felett teljesített – s ez visszafogott megfogalmazás –; a Bournemouth védőjét, Kerkez Milost a West Ham elleni 1–1 után csapata legjobbjának választották, a Liverpoollal (1–3) szemben sem vallott szégyent, a Tottenham (0–2) ellen a csapatrangsor negyedikje lett. Willi Orbán továbbra is a Leipzig egyik legjobbja, Sallai Rolanddal kapcsolatban nem véletlenül vetődött fel az átigazolási időszakban, hogy francia, illetve olasz csapat érdeklődik iránta. Talán csak a Hoffenheimben a saját kapujába betaláló Szalai Attila helyzete nehezebb a szokásosnál.

Ám ne csak a külföldi bajnokságokra figyeljünk! Marco Rossi a Kecskemét–Puskás Akadémia (4–1) meccsen két gólt és egy gólpasszt jegyző Horváth Krisztofer mellett a KTE-ből Szalai Gábort és Szuhodovszki Somát is érdemesnek találta a behívóra, és ne feledkezzünk meg az MTK újdonsült csapatkapitányáról, Kata Mihályról sem. Az Újpest egyik gólját szerző, a legjobbak között az idén bemutatkozó Csoboth Kevint se hagyjuk ki a sorból. Külön fejezetet érdemel a Ferencváros csatára, Varga Barnabás: a Paksról érkező támadó a Zalgiris elleni Európa-konferencialiga-rájátszásban is betalált, legutóbb egykori csapatának lőtt három gólt. Nagyon érzi a kaput, más típusú futballista, mint a visszavonult Szalai Ádám vagy a momentán dél-koreai Ádám Martin, a játéka még több variációra ad lehetőséget.

Fontos mérkőzés következik Szerbia ellen, de nem sorsdöntő: ez a válogatott már döntött a sorsáról.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik