Hamarosan újra Budapesten csapnak össze a darts legjobbjai

Vágólapra másolva!
2023.08.29. 08:55
null
Joe Cullen, a 2022-es Hungarian Darts Trophy győztese (Fotó: Darts Event Kft., Vörös Nándor)
Címkék
Újabb nagyszabású sporteseménynek ad otthont a magyar főváros: 2023. szeptember 22–24. között a PDC European Tour keretén belül rendezik meg a Hungarian Darts Trophyt, amelyen a sportág legjobb játékosai mérkőznek meg. (x)

 

Ismét Magyarország kerül a dartsvilág reflektorfényébe

Szeptember 22–24. között nemcsak a darts legjobbjai mérik össze tudásukat, de a hazai közönség ismét megmutathatja a sportág iránti rajongását. A PDC European Tour helyszínei között immár harmadik alkalommal szerepel Budapest. Az idei, 13 versenyből álló versenysorozat utolsó előtti állomása lesz a magyar főváros, az izgalom tehát garantált!

„Óriási büszkeség számunkra, hogy már harmadik éve szerepel Budapest a PDC European Tour állomásai között, mint ahogy az is, hogy a darts egyre népszerűbb itthon” – mondta Takács Péter, a Darts Event Kft. ügyvezetője, aki szerint ez egyszerre köszönhető a versenysorozatnak és a 2022-es, darts világsztárokat és hazai celebritásokat összehozó Hungarian Darts Show-nak. „Tavaly 14 ezer néző szurkolt a helyszínen a világ legjobb játékosainak, akiknek rendkívül izgalmas három napot köszönhettünk” – tette hozzá a Hungarian Darts Trophy szervezője, aki szerint bizonyára az idei verseny is fog meglepetésekkel szolgálni, hiszen a dartsban minden megtörténhet.

Gerwyn Price, az első Hungarian Darts Trophy győztese (Fotó: Darts Event Kft., Vörös Nándor)
Gerwyn Price, az első Hungarian Darts Trophy győztese (Fotó: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

A darts elitje csap össze Budapesten

A háromnapos budapesti versenyen összesen 48 profi dartsjátékos méri össze a tudását, köztük többek között a PDC Pro Tour TOP 16 játékosa és a házigazda jogán 4 magyar dartsos. Tehát hivatalos az eseményre Dave Chisnall, Damon Heta, Luke Humphries, Dirk van Duijvenbode, Josh Rock, Rob Cross, Gerwyn Price, Jonny Clayton, Michael van Gerwen, Joe Cullen, Peter Wright, Michael Smith, Danny Noppert, Martin Schindler, Nathan Aspinall és Ryan Searle is. Magyarországot a világranglistán szereplő Kovács Patrik, valamint a hazai selejtezőn indulási jogot szerző Major Nándor, Jagicza Gábor és Vida Mihály képviseli.

Ki lesz Magyarország bajnoka?

Az első Hungarian Darts Trophyn a walesi Gerwyn Price győzedelmeskedett, tavaly pedig egy soha nem látott csillaghullás után az angol Joe Cullen vehette át a legjobbnak járó trófeát. A 2023-as magyarországi bajnoki címre az idei PDC European Tour-eredmények alapján többen is jó eséllyel pályáznak: az eddigi 10 versenyből Dave Chisnall és Gerwyn Price kettőt, Michael Smith, Jonny Clayton, Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross és Luke Humphries egyet nyert meg.

Megdobjuk a hangulatod! (Fotó: Darts Event Kft., Vörös Nándor)
Megdobjuk a hangulatod! (Fotó: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

Többet ér a nyerő dobás

Megemelkedett a verseny összdíjazása: a Hungarian Darts Troph-n összesen 175 000 fontot, azaz több mint 78 millió forintot osztanak ki a dartsosok között, a győztes 30 000 fonttal, azaz több mint 13 millió forinttal lesz gazdagabb. A játékosok nemcsak a pénznyereményért küzdenek, az eredményeikkel befolyásolhatják is az esélyeiket az Európa-bajnoki döntőn való részvételre, ugyanis a European Tour 32 legjobbja vehet részt októberben a dortmundi Eb-n.

A Hungarian Darts Trophy főtámogatója a Tippmix és az MVM, kiemelt támogatója az MBH Bank és a MOL.

További információ és jegyvásárlás: dartsevent.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik