A Vasas vízilabdázóinál jobbak az energiák; Galambos Péter elégedett

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.08.31. 23:39
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

A férfi vízilabda BENU Magyar Kupa elődöntőit rendezik meg szombaton, a Vasas ellenfele az OSC lesz. Szlobodan Nikics, a piros-kékek vezetőedzője lapunknak elmondta, mindkét csapat kerete átalakult, s most szeretnék bizonyítani, hogy a Vasas fontos mérkőzésen is képes győzni. Az új játékosok között van két rutinos szerb klasszis, Sztrahinja Rasovics és Nikola Dedovics is. Előbbi az idei vb gólkirálya, tapasztalt játékos, aki Egerben is megfordult, utóbbi támadásban és védekezésben egyaránt jó teljesítményre képes; hozzáállásukkal példát mutatnak a fiataloknak. Nikics szerint az öltözői hangulatra eddig sem lehetett panasz, de most azt érzi, jobbak az energiák, nagyon egységes a társaság.A férfi vízilabda BENU Magyar Kupa elődöntőit rendezik meg szombaton, a Vasas ellenfele az OSC lesz. Szlobodan Nikics, a piros-kékek vezetőedzője lapunknak elmondta, mindkét csapat kerete átalakult, s most szeretnék bizonyítani, hogy a Vasas fontos mérkőzésen is képes győzni. Az új játékosok között van két rutinos szerb klasszis, Sztrahinja Rasovics és Nikola Dedovics is. Előbbi az idei vb gólkirálya, tapasztalt játékos, aki Egerben is megfordult, utóbbi támadásban és védekezésben egyaránt jó teljesítményre képes; hozzáállásukkal példát mutatnak a fiataloknak. Nikics szerint az öltözői hangulatra eddig sem lehetett panasz, de most azt érzi, jobbak az energiák, nagyon egységes a társaság.

Noha nagyot hajrázott a NEKA a női kézilabda NB I előző idényében, az utolsó előtti, 13. helyen végezve búcsúzott az élvonaltól. Június 30-án azonban hivatalossá vált a hazai sportági szövetség fellebbviteli bizottságának jogerős döntése, miszerint a Siófok klublicenckérelmét elutasította, s jobb kiesőként a balatonbogláriak kapták meg az indulási jogot az első osztály 2023–2024-es kiírásában. Bakó Botond vezetőedzőnek az alapozás rajtja előtt mindent át kellett terveznie: „Először úgy alakítottuk ki a keretet, hogy az NB I/B-ben szerepelünk, de változtatni kellett, hiszen az élvonal nagy ugrást és nehezebb feladatot jelent ennek az együttesnek; vannak olyan fiataljaink, akik még nem is játszottak felnőttbajnokságban.”

Elégedett az idei teljesítményével, és a belgrádi olimpiai kvalifikációs vb-n az aranyért szállna vízre Galambos Péter. Világbajnoki kollekciójából már csupán egy érem hiányzik: korábban háromszor nyert ezüstöt, kétszer pedig bronzot. Az egyik legrutinosabb magyar evezős az Eb-n hetedik lett, az országos bajnokságon tizenötödik aranyérmét szerezte könnyűsúlyú egypárban, míg normál súlyban második lett Pétervári-Molnár Bendegúz mögött. Ugyanakkor a könnyűsúlyú egypár nincs a nyári játékok programján, csak a kétpár. „Többször próbálkoztunk már vele, de sajnos nincs megfelelő partner hozzá idehaza. Jövőre még van pótkvalifikációs verseny, így nem zárkózom el tőle, hogy egy ifjú titánnal rajthoz álljunk, de egyelőre a vébére koncentrálok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik