Hegedüs és Kiprich is születésnapos; Edwige ismét pályára lépett

Vágólapra másolva!
2023.09.05. 23:18
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Születésnapos a korábbi hetvenszeres válogatott csatár, Kiprich József: szerdán 60 éves. Lapunknak azt mondta, „a negyvenedik születésnapom óta nem igazán számolom, hol tartok valójában. Szalad az idő, ráadásul amikor kezdem elfelejteni, mennyi is vagyok valójában, mindig jön valaki, és figyelmeztet...” A Tatabánya színeiben kétszáztizenhat bajnokin nyolcvan gólt szerző futballista a rengeteg emlékezetes mérkőzése közül a bányásznapi meccseket emelte ki, és nem is egy-egy találkozó végeredménye, sokkal inkább azok hangulata miatt.Születésnapos a korábbi hetvenszeres válogatott csatár, Kiprich József: szerdán 60 éves. Lapunknak azt mondta, „a negyvenedik születésnapom óta nem igazán számolom, hol tartok valójában. Szalad az idő, ráadásul amikor kezdem elfelejteni, mennyi is vagyok valójában, mindig jön valaki, és figyelmeztet...” A Tatabánya színeiben kétszáztizenhat bajnokin nyolcvan gólt szerző futballista a rengeteg emlékezetes mérkőzése közül a bányásznapi meccseket emelte ki, és nem is egy-egy találkozó végeredménye, sokkal inkább azok hangulata miatt.

Kilenc hónap elteltével lépett ismét pályára a női kézilabda NB I-ben Béatrice Edwige, aki még 2022 novemberében, a Ferencváros egyik edzésén szenvedett súlyos térdsérülést. A zöld-fehérek olimpiai bajnok francia beállója visszatérését megelőzően október 19-én játszott legutóbb – akkor két gólt lőtt a Praktiker-Vácnak –, keresztszalag-szakadása miatt azonban sokáig hazájában lábadozott. A hosszú kihagyást követően a Metz otthonában szerepelt először felkészülési mérkőzésen, míg az élvonalban szombaton, a Dunaújváros ellen tért vissza (44–21) – rögtön egy üres kapus és egy lefordulás után szerzett góllal.

„Mivel ezt megelőzően sosem dolgoztunk együtt, még nem jelenthetem ki, hogy máris egymásra hangolódtunk, de meggyőződésem, hogy ez erős felállás” – mondta a Nemzeti Sportnak Mihók Attila, akit Cseh Sándorral együtt társkapitánynak neveztek ki a női vízilabda-válogatott élére. Arra a kérdésre, hová helyezi a csapatot a nemzetközi mezőnyben, azt felelte: „A nagyon jó eredmény is benne van, de mint az elmúlt világversenyeken kiderült, olykor ki is tud kapni. Ezt a csapatot összességében oda helyezem, hogy ki kell jutnia az olimpiára – a többiről majd utána beszélgethetünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik