Impozáns eredménysor vízilabdában; Nem leszegett fejjel megy a Loki az FTC-hez

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.10.08. 00:05
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

A csúcsra jutó férfi vízilabda-válogatott mellett az U20-as férfi- és női válogatott is világbajnok lett, az U17-es lányok és az U15-ös fiúk Európa-bajnoki aranyérmet nyertek – soha rosszabb évet! Ez az impozáns eredménysor önmagában azonban nem jelent garanciát a következő év(tized)ek hegemóniájára, Székely Bulcsú, a szövetség utánpótlás-bizottságának elnöke rendre ki is emeli, hogy az utánpótlásnak nem az az elsődleges célja, hogy eredményeket hozzon, hanem megfelelő alapokat kapjanak a játékosok. Ezek a sikerek nem maguktól jöttek, címlapsztorinkból kiderül, milyen szisztematikus munka folyt az elmúlt öt évben a fiúknál és a lányoknál is.A csúcsra jutó férfi vízilabda-válogatott mellett az U20-as férfi- és női válogatott is világbajnok lett, az U17-es lányok és az U15-ös fiúk Európa-bajnoki aranyérmet nyertek – soha rosszabb évet! Ez az impozáns eredménysor önmagában azonban nem jelent garanciát a következő év(tized)ek hegemóniájára, Székely Bulcsú, a szövetség utánpótlás-bizottságának elnöke rendre ki is emeli, hogy az utánpótlásnak nem az az elsődleges célja, hogy eredményeket hozzon, hanem megfelelő alapokat kapjanak a játékosok. Ezek a sikerek nem maguktól jöttek, címlapsztorinkból kiderül, milyen szisztematikus munka folyt az elmúlt öt évben a fiúknál és a lányoknál is.

A DVSC májusban a Groupama Arénában 3–1-re nyert – ez volt a Loki első sikere az új Üllői úti stadion megnyitása óta. Vasárnap a hajdúságiak ismét a Fradi-pályán játszanak, s nem a legjobb előjelekkel készülnek a találkozóra, hiszen sorozatban három bajnokin szenvedtek vereséget. A csapat középpályása, Bódi Ádám szerint a jelenlegi szakmai stábbal még nem kerültek „ilyen mély hullámvölgybe. Ám meg kell oldanunk ezt a nehéz helyzetet. Természetesen ez a negatív sorozat rányomja a bélyegét az öltözői hangulatra, ám nem úgy kell elképzelni, hogy leszegett fejjel jövünk-megyünk.”

Rangadót vív a Vasas az NB II-ben: a tabellán harmadik angyalföldiek a negyedik helyen álló Kozármisley otthonában lépnek pályára. A piros-kékek jó formában vannak, már nyolc bajnoki óta veretlenek, ez alatt öt győzelmet és három döntetlent értek el, legutóbb augusztus 5-én Szegeden kaptak ki. Radó András azon a találkozón duplázott, majd sokat kellett várni a következő góljára: múlt héten a Csákvár ellen tört meg a jég, 57 nap után ismét betalált a Merkantil Bank Ligában. A csatár szerint egyértelmű a céljuk: visszakerülni az élvonalba!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik