Átvette a leghóbortosabb kocsma címet elődjétől, és máris eladó

The Tilted Barrel, bár, üzlethelység, megdöntött ház, kocsma, Anglia, Tipton
Vágólapra másolva!
2023. augusztus elején leégett a hosszú ideig Nagy-Britannia leghóbortosabb, legferdébb kocsmája címet viselő vendéglátóipari egység, a titulus most az elődjéhez közeli, Tipton-ban található Tilted Barrel-re szállt. Ahogy a dudley-i, most ez is értékesítésre vár. A kocsma vendégei remélik, hogy nem ismétlődik meg az elődjével történt sorscsapás. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, a Banks's Ales The Crooked House (görbe ház) volt hosszú évtizedekig az európai szigetország legismertebb ferde kocsmája, amit idén márciusban 675.000 fontért kínáltak eladásra. Június 25-én betörtek a kocsmába, és több dolgot is eltulajdonítottak onnan, a kár több mint 10.000 fontra rúgott. Július 27-én bejelentették, hogy találtak vevőt az ingatlanra, de sem a vételárat, sem a vevőt nem hozták nyilvánosságra, bár a hírek szerint az épületet "alternatív hasznosításra" adták el, tehát a pályafutását nem kocsmaként folytatja majd tovább. Azóta kiderült, hogy az épületet és a telket az ATE Farms ingatlancég vásárolta meg.

2023. augusztus 5-én este tűzvész pusztított a kocsma belsejében,

és elpusztította az épület egy részét, beleértve a tetőt is. Két nappal később a kocsma szerkezetét fokozottan veszélyesnek minősítették és ezért lebontották.

A Tipton-i Tilted Barrel kocsma mindössze 4 kilométernyi távolságra van a Dudley-i lerombolt görbe háztól, és elődjéhez hasonlóan szintén megpróbálják értékesíteni, habár jóval kevesebbért, mindössze 178.000 fontért. Az új legferdébb kocsmát október 25-én egy árverésen szeretnék eladni.

A Tilted Barrel kocsma Forrás: Youtube/ The Independent

A két épület közötti további hasonlóság, hogy mindkettő az 1800-as években a bányászat által okozott talajsüllyedéseknek köszönheti különleges bizarr esztétikai látványát. A Tilted Barrel-t új tulajdonosa, Haych Mann idén februárban vette meg, és hónapokat töltött a bő 200 éves kocsma felújításával.

Mivel a Tilted Barrel II. fokozatú műemléki védettséget élvez, nem valószínű, hogy az új tulajdonos megváltoztathatja az épület külsejét. A kocsma egy 122 négyzetméter alapterületű, téglaépítésű, kétszintes épület, ami a High Street és a Parkes Lane kereszteződésénél található. A kocsmához két sörpince és három raktárhelyiség is tartozik. A második szinten két hálószoba, konyha, fürdőszoba és társalgó van.

Forrás: The Mirror