Kilencvenkilenc korbácsütésre ítélték Cristiano Ronaldót

2023.10.14. 17:01
Megsérthette az iszlám törvényeket Cristiano Ronaldo, miután átölelte Fatima Hamami festőnőt. Sajtóértesülések szerint az iráni bíróság 99 korbácsütésre ítélte a portugál futballsztárt. A hírre az iráni spanyol nagykövetség is reagált.

Szárnyra kapott a nemzetközi médiában a hír, miszerint újabb büntetéssel és perrel sújtják az Al-Nasszr ötszörös aranylabdás futballsztárját, Cristiano Ronaldót – számolt be a New York Post

Ronaldo az ázsiai Bajnokok Ligája egyik csoportkörmérkőzése miatt utazott Teheránba, ahol találkozott Fatima Hamami festőnővel is. A mozgáskorlátozott művész egy portrét ajándékozott a focistának, amiről fotó és videó is készült. Cristiano Ronaldo egy öleléssel és egy puszival köszönte meg a nagylelkű gesztust.

Mint írták, a portugál focista megsértette az iszlám törvényeket, ugyanis úgy érintett meg egy nőt, hogy közben párkapcsolatban él. 

irán 99 KORBÁCSÜTÉSRE ÍTÉLTe Cristiano Ronaldót

– tették hozzá.

A pletykák végére végül Irán spanyolországi nagykövetsége tett pontot. Közösségi oldalukon cáfolták Ronaldo büntetésének hírét, hozzátéve, hogy „egy bíróság sem büntetett meg egy nemzetközi sportolót sem Iránban”.

Hozzátették, hogy a portugál sztár és a festőnő találkozása mindenkit csodálattal töltött el Iránban.

Nem ez az első eset, hogy Cristiano Ronaldót azzal vádolják, hogy megsértette az iszlám törvényeket. Áprilisban egy szaúdi ügyvéd azt mondta, ki kellene toloncolni az országból az ötszörös aranylabdást, amiért az egyik mérkőzésen a nemi szervét fogdosva vonult le a pályáról.

Nemrég a nemi erőszakkal kapcsolatos ügye került újból terítékre. Ronaldót még 2009-ben vádolta meg egy nő azzal, hogy nemi erőszakot követett el rajta Las Vegasban. A sértett ügyvédei több millió dollár kifizetésére akarják kényszeríteni a portugál sztárt.