Hónapok óta terrorizálják a város lakóit ezek a madarak: hátborzongatóan viselkednek

Az elmúlt hónapokban nagyon különösen viselkednek ezek a madarak, szó szerint terrorizálják a város lakóit.

GettyImages-917096618
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spanyolország varázslatos, folyóparti településének békéjét hónapok óta agresszív madarak zavarják meg.

Pravia városában különös varjútámadásokat jelentettek be a helyi lakosok, a felbőszült madarak autókra, házakra is rárontanak.

Varjútámadások Spanyolországban

A lakóközösség tagjai arról számoltak be, hogy a varjak ismételten nekirepülnek a házaik ablakainak, mintha csak be akarnának törni, egészen addig, míg vérezni nem kezdenek. Senki nem tudja, hogy miért viselkednek így ezek az egyébként nagyon intelligens madarak

Egy városban lakó hölgy a LavozDeAsturias oldalán azt nyilatkozta, hogy olyan érzés, mintha Alfred Hitchcock Madarak című filmjébe csöppent volna. Az egyik nap 17 madár gyűlt az ablakához, és semmivel nem tudta őket elriasztani. Az egyik szomszédjának pedig az egész autóját újra kellett festetnie, mert a varjak lekaparták és lecsipegették róla a festéket.

Nagyjából öt hónappal ezelőtt, amikor kezdődtek a furcsa támadások, azt hitték, hogy minden bizonnyal a párzási időszak okozhatott zavart a madarak viselkedésében, és csak a tojásaikat, fiókáikat védik így az emberektől. Ám azóta már eltelt jó pár hónap, és semmi nem változott - vagy ha lehet, még rosszabb lett a helyzet. A helyi gazdák terményeit is szétcsipkedik, tönkreteszik. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Egyesek szerint a táplálékhiány és természetes élőhelyeik zsugorodása válthatott ki agressziót a varjakból. Mindenesetre most vérfoltos ablakok jelzik a településen, hogy valami nagyon nincs rendjén, de senki nem tudja, hogyan lehetne segíteni a helyzeten. Eddig próbálkoztak csapdákkal, elijesztéssel, jelenleg hálókkal védik a házaikat és a járműveiket a rémült lakosok a tollas jószágoktól. 

Ez is érdekes: mit kell tenni, ha megtámad egy varjú?

Ezeket tanácsolják a madártani szakemberek.

Mit kell tenni, ha megtámad egy varjú? A madártani szakemberek tanácsai

Június közepéig ijesztegethetik az embereket a fiókáikat védelmező varjak.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük