A mi kis falunkban ő Saci - Ilyen gyönyörű Audrey Hepburn ikonikus szerepében

Sodró Elizának országos ismertséget A mi kis falunk hozott, de számos filmben és színházi darabban is szerepel.

sodro-eliza-c
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sodró Elizát a nézők többsége A mi kis falunk Sacijának szerepében ismerte meg: a szenilis Pali bácsi (Dióssi Gábor) lánya, a polgármester unokaöccsének, Lacinak (Bánki Gergely) a barátnője, aki maga is kissé szeleburdi, ugyanakkor végtelenül jóindulatú és kedves.

Láthattuk Szabó István Rokonok és Az ajtó című filmjében, Herendi Gábor Toxikomájában, de Deák Kristóf több alkotásában, így a Foglyokban és a Magyarázat mindenre című drámában. 

Sodró Eliza színésznő

A Junior Prima díjas színésznő 2016-tól a Radnóti Színház tagja. A teátrumban remek karakterszerepek mellett ő játssza az Álom Luxuskivitelben színpadi változatában Audrey Hepburn egykori szerepét, Holly Gollightly-t, míg Fredet a vőlegénye, Rusznák András színész - aki szintén szerepel A mi kis falunkban, ő alakítja Bazsót.

sodro-eliza-alom luxuskivitelben
Fotó: Radnóti Színház

Utóbbi azt mondta Sodró Elizáról, hogy nagyon szeret beszélni, amikor megismerkedtek, Eliza szinte idegesítően sokat beszélt András szerint - ezt D. Tóth Kriszta hozta fel a DTK: Elviszlek magammal legújabb részében. 

- Szinte mindent verbalizálok, ez számomra életstratégia, hogy kiadjam magamból a feszültséget - árulta el a színésznő a Spektrum Home-on október 15-én, 22 órakor adásba kerülő epizódban.

sodro-eliza-elviszlek
Fotó: Spektrum Home/Elviszlek magammal

Gyerekkorában, egészen fiatalon is képes volt megfogalmazni érzéseit, ami leginkább a szüleinek köszönhető. Két fiútestvére van, de a családon belül ki- és átbeszéltek sok mindent. Nagymamája sokat mesélt nekik a múltról, a háborúról és a traumáiról is, vagyis esti mese helyett valós történeteket hallgattak. 

Foglalkoztatja a lelki egészség, igénybe vesz segítséget is, járt családállításon, meseterápián. Sokat álmodik, ezért is járt terápiára. A mozaikcsalád működése azért érdekli, mert vőlegényének kicsi gyerekei vannak. Szeretne felkészült lenni, ezért szülőknek szóló szakirodalmakat tanulmányoz, és persze van tapasztalata saját életéből is. Próbálja jobban csinálni, hogy ne essen elődei hibájába, szülei válása ugyanis megviselte.  

Anyukámmal még nem jött szembe a Vekerdy.

A szülők válása után a színház megnyugvást, biztonságos teret is jelentett Sodró Eliza számára 17 éves korában. Lázadozott, rossz társasága is volt, de leginkább a naivitása, az, hogy megbízott emberekben, sodorta néha veszélybe. 

A mi kis falunk szereplői a valóságban

Összegyűjtöttük azokat a színésznőket és színészeket, akik külsőre nagyon különböznek az általuk játszott figurától.

Szifon feleségét alakítja A mi kis falunkban: a valóságban ilyen gyönyörű nő Lévay Viktória

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Cover-fotó: RTL/A mi kis falunk

Ezt is szeretjük