A 60 éves Jakupcsek Gabriella bevállalós ruhában: így vette át díját az InStyle-gálán

A Festetics Palotában rendezték meg az InStyle magazin 2023-as #képesvagyok díjainak gáláját.

InStyle-gála 2023
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jakupcsek Gabriella is díjat nyert az InStyle magazin második alkalommal megrendezett #képesvagyok díjátadójának egyik kategóriájában. 

A #képesvagyok díj azokat az inspiráló embereket állítja középpontba, akik sikeresen megküzdöttek saját démonaikkal. Fizikai vagy mentális állapotukkal, múltjukkal, a társadalom elvárásaival is dacolva képesek küzdeni céljaikért, tenni az elfogadásért és a sokszínűségért. A jelöltek olyan ügyek mellett állnak ki, amelyekről nehéz beszélni - ők mégis megteszik, mindezzel pedig követők százezreinek nyújtanak segítséget, inspirációt, motivációt.

InStyle-gála 2023

Az InStyle két éve indította útjára a kezdeményezést, 2022-ben pedig megrendezték az első díjkiosztó gálát is. Idén összesen kilenc kategóriában állított jelölteket a szerkesztőség, a díjak végső sorsáról a közönség döntött. A nagyszabású díjátadó gálát péntek este a Festetics Palotában rendezték. 

A #képesvagyok megmutatni a szépség kortalanságát jelöltjei az „Age Positivity” jegyében bizonyítják: a kor csak egy szám, nem ez határoz meg egy nőt, és tesznek azért, hogy eloszlassák a témát övező tévhiteket, tabukat.

A kategória nyertese Jakupcsek Gabriella lett, aki az idén megjelent A napos B oldal című kötetében arról ír, hogy 50, 60 és afölött sem áll meg az élet, és bár az évek múlásával vagy a változókorral a nőknek számos kihívással kell szembesülniük, minden kornak vannak előnyei, meg lehet találni az örömforrásokat. 

Képgalériánkban megnézheted az InStyle #képesvagyok 2023-as gálájának díjazottait és jelöltjeit. (A kategóriákról részletesebben a képes összeállítás alatt olvashatsz.)

Cover-fotó: Femina/Rátkai Márk

Az InStyle #képesvagyok díj 2023-as kategóriái, jelöltjei és nyertesei: 

#képesvagyok segíteni (Aktívan tesznek a társadalmi felelősségvállalásért, valamint elérésüket jó ügyek támogatására használják.)
Erős Antónia
Kovács Patrícia
Puskás-Dallos Péter
Szinetár Dóra

#képesvagyok beszélni róla (Egy fontos társadalmi kérdés, nehézség vagy trauma kapcsán a hallgatás helyett a nyilvánosságot választották, így tudatva másokkal: nincsenek egyedül.) 
Balatoni József - Jocó bácsi
Benedek Ágota
Lakatos Márk
Oroszlán Szonja

#képesvagyok tenni az elfogadásért (Sokat tesznek a társadalmi és kulturális sokszínűségért, és a maguk módján harcolnak a negatív megkülönböztetés ellen.)
Hlatky-Schlichter Hubert
Molnár Lainey
Oláh Gergő
Orosz Györgyi

#képesvagyok megmutatni a szépség kortalanságát (Az „Age Positivity” jegyében bizonyítják: a kor csak egy szám, nem ez határoz meg egy nőt, és tesznek azért, hogy eloszlassák a témát övező tévhiteket, tabukat.)
Esztergályos Cecília
Gryllus Dorka
Jakupcsek Gabriella
Pataki Ági

#képesvagyok küzdeni a céljaimért (Arra inspirálnak, hogy merjünk tenni a saját álmainkért.)
Dobó Kata
Farkas Franciska
Nagy Ervin
Péterfy Bori

#képesvagyok túllépni a korlátaimon (Valamilyen testi, fizikai vagy mentális nehézséggel együtt élve másoknak is erőt és motivációt adnak.)
Ekler Luca
Mazzag Izabella
Pápai Rómeó

#képesvagyok kitűnni (Már egészen fiatalon, pályájuk korai szakaszában kitűntek tehetségükkel és odaadó munkájukkal.)
Kizlinger Lilla
Milák Kristóf
Román Kati
Szoboszlai Dominik

#INSTYLE kedvenc hazai mozgóképes alakítása (A 2023-as év kiemelkedő alakításaira szeretne a szerkesztőség visszajelezni a jelöléssel.)
Pál Emőke
Schell Judit
Törőcsik Franciska
Udvaros Dorottya

A #hétköznapi hősök közül a díjat Galamb Alex, a Sütni Jó Alapítvány létrehozója érdemelte ki, aki hátrányos helyzetű gyermekek jövőképformálásában segít. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük