Varnus Xavér Azahriah-ról: „Azt sem tudtam, hogy ez a fiú egyáltalán magyar”

2023.10.15. 14:48
Hatalmas az érdeklődés Azahriah jövő májusi Puskás Aréna-koncertjére. A rajongók azonnal megrohamozták a jegyeladókat, így nemrég egy harmadik időpontot is bejelentettek. A fiatal énekes népszerűségére Varnus Xavér is felfigyelt. Az orgonista közösségi oldalán tette közzé, hogy hihetetlenül büszke Azahriah-ra.

Majka és a Quimby zenekar után a magyar zenei élet újabb ismert alakja emelt kalapot Azahriah népszerűsége előtt. Varnus Xavér orgonista a közösségi oldalán tette közzé, hogy rendkívül büszke a fiatal énekesre.  

Mint írta, eddig csak érintőlegesen bukkant fel előtte Azahriah neve, de miután ismerőse felhívta a figyelmét az előadó telt házas koncertjeire, azonnal rákeresett.

Magunk között szólva: azt sem tudtam, hogy ez a fiú egyáltalán magyar, hiszen annyira magyar ez az Azahriah név, mint a Varnus Xavér

– írta bejegyzésében az orgonista.

Hozzátette, hogy nagyon megfogta „Azahriah zenéjének és szövegeinek különös hangulata”.

Elképesztő népszerűségre tett szert 

Azahriah napjaink egyik legnépszerűbb magyar előadója, a YouTube-megtekintései hamarosan átlépik a 323 milliót, a Spotifyon pedig havonta mintegy 25 milliószor játsszák le a számait. Az énekes tavaly a Sziget Nagyszínpadán lépett fel, idén pedig telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában.

Azahriah az egyik legfelkapottabb magyar előadóvá vált.

Júniusban a Stadiumx producerduóval, a Grammy-díjas Sam Martin énekessel jelentetett meg közös dalt és klipet Heaven címmel, önálló albumot legutóbb Memento címmel adott ki.

Idén novemberben tízállomásos európai turnéra indul, ennek koncertjei nagyrészt már most telt házasak.

Azahriah jövő májusi, Puskás Arénában tartandó koncertjét is hatalmas érdeklődés vette körül. Az első két időpontra szinte azonnal elfogytak a jegyek, így pénteken a fiatal énekes bejelentett egy harmadik koncertet is.