Neymar legnagyobb ellensége saját maga; idényrekord gólátlag a 10. fordulóban

Vágólapra másolva!
2023.10.24. 00:15
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

A brazil futballválogatott egyik legjobb játékosa, Neymar október 18-án keresztszalag-szakadást szenvedett az Uruguay elleni vb-selejtezőn. Mindez azt is jelenti, hogy a támadó, akit a nyáron azzal a nem titkolt szándékkal igazolt a szaúdi Al-Hilalhoz a Paris Saint-Germaintől, hogy az ország futballjának és azon keresztül Szaúd-Arábia imázsának a fellendítéséért játsszon, aligha lép pályára az idényben. A sérülés kapcsán elhangzott egy régi, Neymar pályafutását végigkísérő vád is: a 31 éves labdarúgó sohasem élt profi sportemberhez méltón.A brazil futballválogatott egyik legjobb játékosa, Neymar október 18-án keresztszalag-szakadást szenvedett az Uruguay elleni vb-selejtezőn. Mindez azt is jelenti, hogy a támadó, akit a nyáron azzal a nem titkolt szándékkal igazolt a szaúdi Al-Hilalhoz a Paris Saint-Germaintől, hogy az ország futballjának és azon keresztül Szaúd-Arábia imázsának a fellendítéséért játsszon, aligha lép pályára az idényben. A sérülés kapcsán elhangzott egy régi, Neymar pályafutását végigkísérő vád is: a 31 éves labdarúgó sohasem élt profi sportemberhez méltón.

Amikor Alain Prost 1993-ban az F1-történelem első versenyzőjeként eljutott ötven diadalig, sokan megismételhetetlennek gondolták ezt a sikert, ehhez képest harminc évvel később Max Verstappen már az ötödik olyan pilóta, aki belépett a „félszázadosok klubjába”. A francia zseni után Michael Schumacher, majd Lewis Hamilton és Sebastian Vettel érte el a különleges mérföldkövet, a holland címvédő pedig vasárnap csatlakozott hozzájuk, méghozzá úgy, hogy a legutóbbi harminc győzelmét az elmúlt két idényben aratta.

Ha kedd, akkor Junior melléklet, amelyben a teljesség igénye nélkül vesszük sorra, kik azok a fiatal sportolók, akik a sikeres utánpótlás-pályafutás után a felnőttek között is bizakodhatnak a jó szereplésben. Persze, közöttük akadnak olyanok, akik nem várták meg a „gyermekévek” elmúlását, és már a korosztályos karrierjük végére érve is pazar eredményekkel büszkélkedhetnek a „nagyok” között. Ilyen például a DEAC kitűnősége, Battai Sugár Katinka, aki tavaly Kairóban, az idén pedig Milánóban volt a világbajnok női kardcsapat meghatározó tagja, miközben remekelt a korosztályos porondon is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik