Férfi kéziseink bemutatkoznak Montenegró ellen; Lukács Dániel a Diósgyőrből igazolt vissza a KTE-be

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.01.11. 23:11
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

„Az első meccs azért más mindig, mert ilyenkor mindenki ideges kicsit, emiatt nagyobb a nyomás, több játékosomnak pedig nincs tapasztalata az ilyen helyzetekben – és ahogy mi is megnyerhetjük mindhárom csoportmeccsünket, Montenegró is megnyerheti, emiatt olyan nehéz a csoportunk” – mondta a Nemzeti Sportnak Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, az együttes pénteken Montenegró ellen mutatkozik be az Európa-bajnokságon. A szakembert arról is kérdeztük, ő személy szerint miben változott az elmúlt négy esztendőben. „Az első meccs azért más mindig, mert ilyenkor mindenki ideges kicsit, emiatt nagyobb a nyomás, több játékosomnak pedig nincs tapasztalata az ilyen helyzetekben – és ahogy mi is megnyerhetjük mindhárom csoportmeccsünket, Montenegró is megnyerheti, emiatt olyan nehéz a csoportunk” – mondta a Nemzeti Sportnak Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, az együttes pénteken Montenegró ellen mutatkozik be az Európa-bajnokságon. A szakembert arról is kérdeztük, ő személy szerint miben változott az elmúlt négy esztendőben.

Kikerült a ferencvárosi keretből Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena – Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportigazgatója lapunknak azt nyilatkozta, esetükben szakmai döntés született. A fehérvári Kenan Kodro megszerzését azzal indokolta, hogy Varga Barnabás és Alekszandar Pesics személyében két kitűnő befejező csatára van az FTC-nek, ám az ősz bizonyította, két center kevés. Hajnalt arról is kérdeztük, mi az oka annak a kettősségnek, hogy míg a nemzetközi porondon szép sikereket ért el a csapat, a bajnokságban becsúszott néhány gyengébb eredmény is.

A Kecskemétre visszatérő Lukács Dániel a Diósgyőrből igazolt a KTE-be. Először 2021 nyarán szerződött a lila-fehérekhez, és 25 góljával, nyolc gólpasszával kulcsszerepet játszott abban, hogy az együttes feljutott az NB I-be. Aztán 2022 nyarától Diósgyőrben folytatta, és újfent remekelt: 19 gólig, 17 gólpasszig jutott, így segítve a DVTK-t az élvonalba jutáshoz. Most ősszel két gól és három gólpassz szerepelt a neve mellett, s mind a 17 bajnokin pályára lépett (tizenkétszer kezdőként), ám úgy döntött, újra Kecskemétre igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik