:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 19. 14:28

Útnak indult a Meta AI asszisztense is

Majdnem minden szolgáltatásában lehet majd használni a Meta AI-asszisztensét, miközben megérkezett a cég új nagy nyelvi modellje, a Llama 3 is.

A WhatsApp, az Instagram, a Facebook és a Messenger szolgáltatásokba is beépül a Meta csütörtökön útnak indított mesterségesintelligencia-asszisztense, a Meta AI, ami a cég eddigi legmarkánsabb lépése a felkapottnak számító, fejlődő területen.

A kérdésekre párbeszédes formában válaszoló, emellett képeket és animációkat generáló eszköz az OpenAI ChatGPT és a Google Gemini versenytársaként érkezik, annyi csavarral, hogy a Meta a Google-lel és a Microsofttal is megállapodott arról, hogy a fejlesztése mindkét rivális techcég keresőjéből behúzza a találatokat, ezzel pedig gyakorlatilag az egyetlen olyan chatbot a piacon, ami valós időben szerzi meg az információkat és találatokat.

Az asszisztens a közösségi óriás legújabb nagy nyelvi modelljére, a Llama 3-ra épül, ami a cég állítása szerint a kulcsfontosságú benchmarkokban felülmúlja a rivális modelleket, és minden szempontból jobban teljesít azoknál olyan feladatokban, mint a kódolás.

meta_ai

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A megoldást támogató Meta-szolgáltatásokban kézenfekvő mód az appok keresőmezőiben tehetik fel a felhasználók kérdéseiket, például kérhetik az éttermekre vonatkozó ajánlásokat, vagy segítséget kérhetnek egy utazás megtervezéséhez. De használható lesz a Messengeren belül és közvetlenül a Facebook hírfolyamban is.

Az asszisztens bővített funkcionalitással a „meta.ai” weboldalon különálló alkalmazásként érhető el, ahol a folytatott párbeszédek naplózhatók későbbi felhasználás céljából. Ezen a felületen lehet használni a képgenerálási képességet béta verzióban, amit ezen felül egyelőre még a WhatsAppban tesztelnek.

Az asszisztens a bejelentéssel tucatnál több országban élesedett angol nyelven, köztük az Egyesült Államokban, Kanadában, Új-Zélandon és Ausztráliában, de Magyarországon egyelőre még nem.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 01:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.