Videón a TEK akciója: maszkos, fegyveres rablókon ütöttek rajta

2024.04.23. 12:58
Mindössze 25 óra alatt kutatták fel és azonosították azt a két, maszkos, fegyveres, kalapácsos támadót a Pest vármegyei rablási detektívek, akik ékszereket és több millió forintot vittek el egy örkényi házból.

Két, sötét ruhát és maszkot viselő támadó március 31-én hajnalban rontott be egy örkényi házba. Benyomták az ajtót, az egyik ott tartózkodó fejéhez fegyvert fogtak, a másikéhoz kalapácsot nyomtak, és a mozdítható értékeket követelték. Nem elégedtek meg az átadott ékszerekkel és 10 millió forinttal, az egyik áldozatról letépték a nyakláncot, bezárták a szobába, majd átkutatták a lakást. Találtak még 4,5 millió forintot, azt is magukhoz vették, aztán elmenekültek a helyszínről.

A házban tartózkodók bár a támadók arcát nem láthatták, a hangjuk ismerős volt a rablás egyik áldozatának. A rendőrség értesítése helyett azonban a saját módszerével próbálta visszaszerezni pénzét és ékszereit. Miután ez nem hozott eredményt, 8 nappal később feljelentést tett. 

A Pest vármegyei rablási nyomozók csaknem egy nap leforgása alatt kiderítették, kik a támadók, és hol találnak rájuk. Az erőszakos, fegyveres tetteseken a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek közreműködésével ütöttek rajta. A 21 éves O. Józsefet 2024. április 9-én kora délután a fővárosban, társát, a 24 éves Sz. Krisztofert késő este Fejér vármegyei tartózkodási helyén fogták el.

Egyikük sem tett vallomást, azt mondják, nem követtek el semmit. Személyi szabadságukat a bíróság a legszigorúbban korlátozta, letartóztatták őket.

Ellenük fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya.