31 gyereket szállítottak kórházba egy budapesti általános iskolából

2024.04.24. 14:21
Szúrós gázszagot éreztek a diákok a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel, ezért nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen. A tömeges rosszullét után 31 tanulót szállítottak vizsgálatra a Heim Pál gyermekkórházba.

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyeket megelőzően szúrós szag terjengett az épületben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére szerdán.

A BRFK kommunikációs osztályán elmondták, hogy az intézményben történtek miatt a BRFK XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Hozzátették: a katasztrófavédelem szakembereinek bevonásával folytatott eljárás célja, hogy tisztázzák, pontosan mi történt, mi okozta a szúrós szagot, illetve történt-e bárki részéről mulasztás.

A katasztrófavédelem korábbi közlése szerint szerda reggel ki kellett üríteni a Dinnyehegyi közi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek az ott tartózkodók, amitől többen rosszullétre panaszkodtak. A mentők 31 diákot szállítottak vizsgálatra a Heim Pál gyermekkórházba.