Büntetőfékezéssel leckéztetett egy sofőr Győr közelében

2024.04.30. 12:36
Büntetőfékezéssel oldotta meg a közlekedési konfliktust egy sofőr tavaly szeptemberben Győr közelében. A 38 éves férfit akár négy és fél év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A vád szerint a férfi 2023 szeptemberében az M85-ös autóúton Győr felé haladt feleségével, két gyermekével és egy barátjával. Az elkövető dühös lett az előtte haladó autósra, ezért megelőzte, majd hirtelen állóra fékezte az autót – írja a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint a sértett – akinek állapotos felesége is a kocsiban volt – éppenhogy meg tudott állni. A vádlott dühösen kiszállt az autóból, és kiabálni kezdett. A férfi még az autó tetejére is rácsapott, majd elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség a terheltet közúti veszélyeztetés és garázdaság elkövetésével vádolja, emellett indítványozták, hogy a férfit határozott időre tiltsák el a vezetéstől. A vádlottal szemben akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

A történtekről egy fedélzeti kamerás videót is megosztottak, ahol jól hallatszik, hogy a férfi a büntetőfékezés után trágár kifejezésekkel esik neki a másik autósnak.