Szívinfarktust kapott a világ- és Európa-bajnok magyar származású kézilabdázó

2024.05.01. 11:15
Sterbik Árpád, a magyar és szerb származású kézilabdakapus szívinfarktust kapott – olvasható a Telekom Veszprém Facebook-oldalán.

A klub tájékoztatása szerint a Veszprém 44 éves kapusedzője kedden reggel, a csapat Dániába indulása előtt rosszul érezte magát, ezért bement a kórházba, ahol megállapították, hogy szívinfarktust kapott. A szakszerű segítségnek köszönhetően már jobban van, és hamarosan az intenzív osztályt is elhagyhatja.

„Kedden nem utazott el csapatunkkal kapusedzőnk, Sterbik Árpád. Árpi reggel rosszul érezte magát, ezért bement a kórházba, ahol szívinfarktust állapítottak meg nála. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően ma már jobban érzi magát, és talán holnap elhagyhatja az intenzív osztályt. Árpinak mielőbbi teljes felépülést kívánunk! Várunk vissza!”

Sterbik Árpád pályafutását a szerb RK Jugovicsnál kezdte, majd 2001-ben a Veszprémhez igazolt, ahol 2004-ig játszott. Ezt követően Spanyolország felé vette az irányt, nyolc évet a BM Cuidad Realnál töltött el – amellyel három Bajnokok Ligája-győzelmet is bezsebelt –, majd egy rövid kitérő után Barcelonába igazolt, ahonnan két év után, 2014-ben Észak-Macedóniába, a Vardar Szkopjéhoz szerződött, amellyel negyedjére is megnyerte a legrangosabb trófeát. Végül 14 év után visszatért a bakonyiakhoz, ahol aktív pályafutását 2020-ban befejezte, azóta pedig Momir Ilics és Gulyás Péter segítségeként kapusedzői feladatokat lát el.

A 44 éves kézilabdázó először 1997-ben a szerb válogatottban mutatkozott be, majd 2008-ban megkapta a spanyol állampolgárságot, és az ibériaiak nemzeti együttesét választotta. Az új honi válogatottjával 2013-ban világbajnoki címet, majd öt évvel később Európa-bajnokságot is nyert. 

A Telekom Veszprém szerdán 18:45-kor játssza a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját az Aalborg ellen idegenben. Az első mérkőzést a Veszprém Arénában 32–31-re megnyerte.