DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
Motor

Farkas Kevin: Technikai gondok, két bukás, dupla kiesés

Jerezben, a Red Bull Rookies Cup nyitányán állt rajthoz a 17 éves motoros, de a kockás zászlót egyik futamon sem látta meg.

A Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, a 17 éves Farkas Kevin – aki 2024-ben igazolt a H-Moto UNI Győr Team csapatához – idén a juniorok között húzza majd a gázt, és egy nagyon peches bemutatkozó-versenyt követően a múlt hétvégén folytatta a szereplését. Ezúttal azonban nem a JuniorGP mezőnyében állt rajthoz, hanem Jerezben, a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup-sorozatban. Noha Jerez nem tartozik Kevin kedvenc pályái közé, mégis abban bízott, hogy a spanyol pályán végre megszerzi idei első pontjait. Ám ezúttal sem volt sok szerencséje, ugyanis az időmérő előtt megadta magát a motorblokkja, így egy tartalékmotorral folytathatta a hétvégét. Az időmérőn a 21. rajtkockát szerezte meg, majd mindkét futamon a jó rajtot és a komoly előretörést követően bukott, így ismét pont nélkül zárt.

2024-04-30-Farkas_Kevin-RedBullRookiesCup3



„Nehéz bármilyen pozitívumot mondanom erről a hétvégéről. Pedig az első szabadedzésen szinte minden rendben volt, ekkor azt éreztem, ez a hétvége akár az enyém is lehet. Aztán a második tréningen leállt a motorblokk, és egyszerűen nem volt arra idő, hogy az időmérő előtt blokkot cseréljünk, így egy számomra teljesen idegen, nem hozzám beállított motorral kezdtem meg a kvalifikációt. Egészen az utolsó körig ismerkedtem a géppel, majd nekifutottam a gyors körömnek. Sajnos a pálya második szakaszán valaki az ideális íven nézelődött, így nem jött össze a várt köridő, és a 21. rajtkocka lett az enyém. Ami egy kis reményt adott a versenyekre, hogy a tempóm nem volt rossz. Az első futamon jól rajtoltam, a köridők alapján TOP10-es tempóra voltam képes, aminek köszönhetően fokozatosan jöttem fel a mezőnyben. Sajnos azonban egy vízátfolyáson eldobtam a motort, így kiestem. Abban bíztam, hogy a második futamon elkerül a balszerencse… Hiába sikerült felmelegítenem a Pirelliket, hiába rajtoltam megint jól, és előztem le sorban a vetélytársaimat, hátulról belém jöttek, így a sóderágyban zártam a versenyt. Nagyon remélem, hogy ezzel a két versenyhétvégével letudtam az idei pechadagomat” – fogalmazott letörten Kevin, aki sokáig nem szomorkodhat, hiszen ezen a hétvégén már Estorilban, a JuniorGP mezőnyében áll rajthoz.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: