Bíróság elé állt a budai sorozatbetörő

2024.05.02. 15:39
Vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi ügyészség egy sorozatbetörővel szemben, aki 2022. és 2023. szeptembere között 13 budai és Buda környéki helyre tört be.

A betörő főleg családi házakat, de kertészetet és egy jurtát is kifosztott – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. Az ügyészség vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint korábbi, felfüggesztett büntetéseinek elrendelését is indítványozza egy 47 éves férfival szemben.

Mint írták, a férfi besurrant a telkekre vagy kifeszítette, illetve átvágta a kerítést, majd a teraszajtókat felfeszítve, vagy az ablakokat betörve jutott be az ingatlanokba. A kertészetből a kazánt megrongálva rézcsöveket. Más helyekről készpénzt, ékszereket lopott, de volt, hogy női kabátot, valamint csipke terítőt vitt magával. A jurtából 4 millió forint értékű hangtálakat kísérelt meg elvinni, végül azonban azok nélkül távozott.

Az ügy 14 sértettjének az elkövető több mint 5 és fél millió forint kárt okozott.

Az ügyészség a férfit dolog elleni erőszakkal és üzletszerűen elkövetett lopásokkal és lopási kísérletekkel vádolja, és jelenleg letartóztatásban van – tudatta a Főügyészség.