Kósa Lajos az Indexnek: Anyák napjára politikai demonstrációt nem szervezünk

2024.05.05. 13:58
„Anyák napjára politikai demonstrációt nem szervezünk” – mondta lapunknak Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselője. Debrecen korábbi polgármesterét Magyar Péter anyák napi eseményéről kérdeztük, amelyet a nagytemplomhoz szervezett.

Kósa Lajos lapunk kérdésére a vasárnapi debreceni eseménnyel kapcsolatban kijelentette, hogy

anyák napjára politikai demonstrációt nem szervezünk, anyák napján az anyákat kell köszönteni. Különösen abszurd, ha egy olyan ember szervez erre a napra demonstrációt, aki közismerten bántalmazó. Ezen a napon virággal kell köszönteni az anyákat, nagymamákat családi körben, még akkor is, ha épp nincsenek annyira jóban egymással.

A kormánypárti képviselő Magyar Péter színre lépéséről úgy fogalmazott, hogy „másodjára nem lehet első benyomást kelteni. Mi volt az első benyomás Magyar Péterről? Egy olyan ember, aki titokban, zsarolási szándékkal felvételt készített a feleségével folytatott magánbeszélgetésről. Ilyet semmilyen esetben sem csinálunk, ez elfogadhatatlan. Az első benyomás tehát negatív volt, ahogy aztán az összes többi is, a baloldal mégis egy ilyen embert választ ikonjának”.

Kósa Lajos megjegyezte, „az, hogy Magyar Péter korábban a Fideszhez dörgölőzött, és a felesége révén próbált zsíros állásokhoz jutni, nem teszi számomra elfogadhatóbbá”. A politikus arra a kérdésünkre, hogy a Tisza Párt veszélyt jelenthet-e a Fidesz támogatottságára, közölte, „az adatok azt mutatják, hogy Magyar Péter elsősorban a baloldali pártokra veszélyes, tőlük veszi el a szavazókat”.

„Nem látom jelét annak, hogy ez most máshogy lenne”

A debreceni illetőségű országgyűlési képviselőnél, volt polgármesternél arról is érdeklődtünk, milyennek látja a Fidesz esélyeit a megyeszékhelyen.

1998 óta minden létező választást megnyertünk a városban, nem látom jelét annak, hogy ez most máshogy lenne, ráadásul Magyar Péter tovább osztja az ellenzéki tábort, ő egy baloldali fickó, így a támogatói is abban a baloldali kalapban vannak, mint amiben eddig az ellenzék. A debreceni ellenzék egyébként 1998 óta semmit nem támogat a városban, nem véletlen, hogy semmilyen komoly politikai szerepet nem kapnak

– fejtette ki Kósa Lajos. Debrecenben a kormánypártok polgármesterjelöltje a hivatalban lévő városvezető, Papp László.