DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Foglalkozzon a saját gondjaikkal” – üzeni a Red Bull-vezér Wolffnak

Oliver Mintzlaff szerint „nem helyes”, hogy a Mercedes-főnök állandóan Verstappenről beszél. Nem lát rá okot, miért távozna tőlük az F1-es világbajnok.

Amióta a Red Bullnál Christian Horner botránya kapcsán napvilágra került belső harcok és feszültségek miatt felmerült, hogy esetleg Max Verstappen is eligazolhat az energiaitalosoktól a velük 2028 végéig szóló szerződése ellenére, a Mercedes Formula-1-es alakulatát irányító Toto Wolff többször is „udvarolt” a hollandnak, akiről elmondta, hogy lecsapna rá, ha lenne lehetősége.

Oliver Mintzlaff, a Red Bull vezérigazgatója azonban a Bild am Sonntagnak adott interjúban arról beszélt, hogy szerinte nem helyes Wolfftól, hogy nyíltan más pilóták átcsábításáról beszélt:

f1-mintzlaff-verstappen-redbull-1



„Megértem a nyomást, amely Toto Wolffra és valószínűleg más csapatokra is helyeződik, miután évek óta hátrányban vannak. De úgy gondolom, Toto Wolffnak a saját kihívásaira kellene fókuszálnia. Elég van neki belőlük. És ennek köze van a tisztelethez is. Ha folyamatosan más csapatok személyzetéről beszélek, az nem helyes” – vélekedett a bikák vezére.

 

Nem fog távozni Verstappen – és nincs is oka rá

Noha felmerült, hogy a belső feszültségek taszíthatják a távozás felé Verstappent, vagy esetleg egy kulcsszereplő távozása – bár Adrian Newey kapcsán leszögezte Miamiban Horner, hogy nincs a szakemberhez kötődő kitétel a holland pilóta szerződésében –, Mintzlaff szerint ez nem fog megtörténni:

„Max továbbra is hosszú távú szerződéssel rendelkezik nálunk, és egy szót sem mondott arról, hogy ne akarná kitölteni. Egyáltalán nem aggódom amiatt, hogy átigazolást tervezne. A dolgok ismét lenyugodtak most. Ezt akarja Max – ahogy mi is. És szükség is van erre, ha hosszú távon sikeres akarsz lenni a sportban, legyen szó futballról vagy a Formula-1-ről.”

A Red Bull-vezérigazgató azt is hozzátette, hogy nem lát okot Verstappen távozására: „Nem. Én legalábbis egyre sem tudok gondolni. Max a leggyorsabb autót akarja. Ez megvan nálunk. Max világbajnok akar lenni. Erre nálunk van a legjobb esélye. És Max hűséges srác. Tudja, hogy Christian Horner és Helmut Marko bízott benne, és ő ezt értékeli. Emellett pedig a Red Bull egy nagyszerű márka, amellyel rendkívül jól tud azonosulni. Szóval rengeteg érv szól a maradása mellett, és egy sem ellene.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: