„A kislányunk miatt sokkos állapotba kerültünk, mert ő is rosszul lett a hangoktól és a látványtól”

DBOGI20230715034
2024.05.05. 20:21
Több szemtanú is megszólalt a Richter Flórián Cirkuszban történt baleset után. A cirkusz szombati előadásán egy légtornászmutatvány közben az egyik artista a védőhálóra esett, a becsapódástól a hálót tartó egyik oszlop kidőlt, és az egyik nézőt fejbe találta. A férfit mentőhelikopterrel életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, baleset történt a Richter Flórián Cirkusz szombat délutáni előadásán, aminek következtében egy néző súlyosan megsebesült. A Flying Henríquez légtornászcsoport műsorszáma alatt történt a baleset, amikor is a 18 éves David elvétett egy mozdulatot, és a mélybe zuhant.

Ugyan védőhálót használtak, tehát az artistának nem esett baja, viszont a hálót tartó egyik oszlop a nézőtérre dőlt a terheléstől, és eltalálta az egyik vendég fejét. A balesetet szenvedett középkorú férfit életveszélyes állapotban, eszméletlenül szállították a győri kórházba. 

Egy vasrúd dőlt rá a férfinak a fejére. A kislányának a sikítozását hallgattuk. Utána ment a találgatás, hogy a vaskarabin csapódott a fejére, vagy a vasrúd. Az utóbbi volt, a vasrúd, az vágta fejbe

– mesélte az RTL-nek egy anyuka, aki közelről látta a balesetet. Hozzátette, hogy tragédia is történhetett volna, mivel a kislány előtte pont szeretett volna az édesapjával helyet cserélni.

A kislányunk miatt elég sokkos állapotba kerültünk, mert ő is rosszul lett a hangoktól meg a látványtól is. Most sem igazán tértünk még magunkhoz, hogy hogy történhet meg ilyen

– mondta a nő.

Egy másik szemtanú két gyermekével és férjével csak centikre ült a becsapódó cölöptől. A nő elmondta, hogy védekezni sem lehetett, és ahogy megtörtént a becsapódás, a férfi azonnal lefordult a székről.

Az OMSZ kommunikációs munkatársa az RTL-nek elmondta, hogy a férfi súlyos koponyasérülést szenvedett, és egy traumatológiai centrumba szállítottak.

A cirkuszigazgató megjegyezte, hogy sajnálja a történteket, és lesújtotta őket az, ami történt. A cirkusz vasárnap már két időpontban várta a nézőket, azonban a légtornászok most nem léptek föl.

(Borítókép: Látogatók érkeznek a zamárdi Richter Flórián Cirkuszban 2023. július 15-én este. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)