DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Ocon: 120%-on nyomtam

Esteban Ocon tizedikként ért célba a Miami Nagydíjon, ami azt jelenti, hogy idei első világbajnoki pontját szerezte az Alpine F1-es csapata.

Ocon természetesen rendkívül boldogan nyilatkozott a futamot követően.

„Nem fogunk jobbra-balra ugrálva ünnepelni, hiszen ez csak egy tizedik hely. Mindenesetre a dolgok jó oldalát kell néznünk, hiszen néhány versennyel ezelőtt még sereghajtók voltunk. Apró lépésekben haladunk, a csapat végig motivált és eltökélt volt, hogy megértsük a gyenge szereplésünk okait” – mondta Ocon a futamot követő sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett.



„Nem ez volt a legsimább hétvégénk, de zsinórban másodjára végeztünk a pontszerző zóna környékén: ma tizedikként zártam, Kínában pedig tizenegyedik voltam. Nagyon jó érzés pontszerzőként zárni ezt a versenyt.”

Ocon arra is kitért, hogy mely területeken kell még fejlődniük: „Az időmérős teljesítményünk továbbra is erősebb a versenytempónknál. Ha tíz körrel tovább tart a mai verseny, valószínűleg Hülkenberg támadási közelségbe került volna hozzám. Őrületes volt ez a mai futam abból a szempontból, hogy mennyit előztem. Ráadásul eléggé szenvedtünk az egyenesbeli tempóval, ami nem könnyítette meg a dolgom.”

„120%-on nyomtam ma, örülök, hogy ez pontot ért” – zárta gondolatait Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: