DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Rajtunk a sor, hogy elkészüljön a fejlesztés” – Leclerc

A Ferrari pilótája a dobogón zárta a szezon első tengerentúli futamát, ahol a tempóhiány mellett a biztonsági autó is megnehezítette a monacói dolgát.

Charles Leclerc harmadikként futott be a 2024-es Miami Nagydíjon Lando Norris és Max Verstappen mögött. A monacói végig a saját versenyét futotta, azonban a futam elején majdnem áldozatául esett Sergio Perez elfékezésének:

„Nagyon trükkös volt” – kezdte értékelését Leclerc a rajtra utalva. „Checo belül volt, és nem volt jó a rajtom. Ahogy elengedtem a kuplungot, azonnal kipörögtek a kerekeim. Láttam Checót a jobb oldalon, de ekkor még nem nagyon volt tapadás, úgyhogy elfékezte. Azt gondoltam, hogy ütközni fogunk.”

„Szerencsére mindannyian megúsztuk sérülés nélkül az első kanyart. Utána csak magunkra koncentráltunk, de ma hiányzott egy kis tempó, mindenesetre megtettük, amit lehetett. Nem volt szerencsénk a biztonsági autó időzítésével, és végül nekünk volt a leghasználtabb gumink az élmezőnyben. De jól kezeltünk mindent, kihoztuk a legjobbat, amit lehetett, és ezzel elégedettek lehetünk.”



Csakúgy, mint Verstappen, Leclerc is kiemelte a futamgyőztes Norris teljesítményét: „Először is, nagyon boldog vagyok Lando miatt, megérdemli a sikert. Sokszor volt közel hozzá, de valami miatt eddig nem sikerült. Ma hihetetlen munkát végzett, és egész hétvégén jól ment.”

„Már a Q2-ben volt egy olyan köre, amiről tudtam, hogy nagyon erősek. Vártuk, hogy azok lesznek, talán nem annyira, mint amit mutattak, de nagyon megérdemli. Most már rajtunk a sor, hogy minél gyorsabban végezzünk a fejlesztésünkkel és utolérjük őket” – összegzett a monacói, utalva arra csomagra, amellyel várhatóan Imolában érkezik meg a Ferrari.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: