DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Van, amikor győzünk és van, amikor nem” – Verstappen

A holland küzdelmes futamot teljesített, mégsem csalódott – nehéz hétvégén vannak túl, így elégedett a második hellyel. Azonban a McLaren remeklése keményebb munkára ösztönzi őket.

Hatalmas meglepetést hozott a 2024-es Miami Nagydíj: a címvédő világbajnok, Max Verstappen rajtavesztett a Logan Sargeant és Kevin Magnussen összeérése okozta biztonsági autós fázison, melynek köszönhetően az első győzelmét szerző Lando Norris elé tudott kerülni a kerékcseréje után. A holland az újraindításnál annak ellenére, hogy a McLaren britje közelében tudott maradni, nem tudta megelőzni – így hét másodperces lemaradással a pódium második fokát szerezte meg.



A leintést követően így értékelt Verstappen: „Van, amikor győzünk és van, amikor nem, ehhez hozzá vagyunk szokva a versenyzésben. A mai nap kifejezetten trükkös volt, a közepeseken nem éreztem az igazinak az autót – bár tudtunk valamennyi előnyt kiépíteni, de nem annyit, amennyit szerettünk volna. A kerékcserém után hallottam, milyen köridőket futnak a McLarenek: tudtam, hogy nagyon gyorsak lesznek.”

„A kemény abroncsokon pedig még több tempójuk volt, Lando egész egyszerűen repült – számunkra elképesztően nehéz volt ezeken a keverékeken. Azonban, ha a rossz napunk egy második helyet ér, el tudom fogadni. Természetesen nagyon örülök Landónak, sok ideje várt erre a pillanatra, és biztos vagyok benne, hogy nem utoljára látjuk a pódium tetején. Abszolút megérdemli.”

Arra a kérdésre, hogy mi volt a probléma az RB20-assal, így felelt: „Vagy túlkormányzott, vagy alulkormányzott volt az autó – szinte semmi tapadásom nem volt. Dolgoznunk kell azon, hogy megértsük ennek az okát.”

A McLaren kiemelkedő teljesítményét így értékelte a holland: „Fejlesztéssel jöttek, ami nagyon úgy néz ki, hogy működik az autójukon. Ezért nekünk is több munkát kell beletennünk, nem volt a legerősebb hétvégénk versenytempó szempontjából. Ki fogjuk elemezni, és megpróbálunk erősebben visszatérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: