Halálos tűzeset Békéscsabán

2024.05.06. 19:15
Egy békéscsabai tűzesethez riasztották a katasztrófavédelmet. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tüzet sikerült megfékezni, de az épületben tartózkodó férfi életét már nem sikerült megmenteni. Az eset körülményeit még vizsgálják.

Hétfő délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Békéscsabán kigyulladt egy hétvégi ház – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A katasztrófavédelem beavatkozására a Boglyás utcában volt szükség, ahol egy ötven négyzetméteres épület egyik szobájában keletkezett tűz tizenöt négyzetméteren.

A kiérkező tűzoltók egy hatvanas éveiben járó férfit hoztak ki az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Ágy, szekrény, hűtőszekrény, asztal és felhalmozott hulladék izzott az épületben. A tűzoltók megfékezték az tüzet és egy gázpalackot is kihoztak a házból.

Az eset körülményeit még vizsgálják. A katasztrófavédelem szerint nem zárható ki, hogy dohányzás miatt keletkezett a tűz, azonban a pontos keletkezési körülményeket tűzvizsgálat fogja feltárni.