A Pulzus kutatása szerint Vitézy Dávid előzi Szentkirályi Alexandrát

2024.05.07. 20:11
A Pulzus legfrissebb kutatása szerint Vitézy Dávid előzi Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek versenyében. Előbbi a szavazatok 25, utóbbi 20 százalékát tudhatta magáénak a május 3. és 7. között elvégzett mérés alapján.

Az LMP által megrendelt kutatásából kiderül, hogy Karácsony Gergely főpolgármester vezet a főpolgármester-jelöltek között, a második helyen Vitézy Dávid áll, őt követi Szentkirályi Alexandra – írja az ATV.

  • Karácsony Gergely 36 százalékon,
  • Vitézy Dávid 25 százalékon,
  • Szentkirályi Alexandra pedig 20 százalékon áll.

Grundtner Andrásnak, a Mi Hazánk jelöltjének 1 százalékos a támogatottsága. A budapesti lakosok 18 százaléka nem válaszolt.

A kutatás a fővárosi listákat is vizsgálta, eszerint a Magyar Péter-féle Tisza Párt jelenleg 16 százalékon áll. Továbbá a budapesti lakosok 23 százaléka szavazna a DK–MSZP–Párbeszéd listára, 29 százaléka a Fidesz–KDNP listára és 16 százaléka voksolna az LMP és civilek közös listájára. A Momentum és az MKKP 4-4 százalékon, a Mi Hazánk pedig 3 százalékon áll. A megkérdezettek 15 százaléka nem válaszolt. 

Mint írtuk, a Medián és a 21 Kutatóközpont közös mérése szerint áprilisban Szentkirályi Alexandra megelőzte Vitézy Dávidot a főpolgármester-jelöltek versenyében. Előbbi a szavazatok 23, utóbbi a 21 százalékát tudhatta magáénak a múlt hónapban.