Szentkirályi Alexandra a belügyminiszterrel tárgyalt

2024.05.07. 20:57
Szorosra fűzné a főváros és a Belügyminisztérium viszonyát Szentkirályi Alexandra, a kormánypárt főpolgármester-jelöltje. Ennek érdekében ma Pintér Sándorral tárgyalt a budapestieket érintő kérdésekről.

Szentkirályi Alexandra, a kormánypárt főpolgármester-jelöltje Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyalt kedden, mint írta, Budapestet és a budapestieket érintő kérdésekről. A találkozó után a volt kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott, valamint megosztott egy bejegyzést is.

Ezek alapján arról egyeztettek, hogy

  • a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság BRFK-val való közös járőrözésének óraszámát fel kell tornászni a 2019 előttire, ami megközelítőleg 37 ezer óra volt a mostani, drasztikusan lecsökkent kétezerrel szemben. 
  • meg kell oldani a „közlekedési káoszt”, lehetőséget adva az autósoknak és a bicikliseknek is a biztonságos közlekedésre. 
  • hogyan oldanák meg a hajléktalanproblémákat, amellyel „Karácsony nem foglalkozik”. Egyeztettek Pintér Sándorral az ezt elősegítő jogszabályi környezetről. 
  • milyen a bulinegyed közbiztonsági helyzete. Heteken belül konkrét megoldási javaslattal jelentkeznek majd. 

Ezen kívül Szentkirályi azt hangsúlyozta, hogy „ha a főváros és a Belügyminisztérium között van együttműködés, annak a budapestiek lesznek a nyertesei”.

Mint arról beszámoltunk, a Pulzus legfrissebb kutatása szerint Vitézy Dávid előzi Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek versenyében. Előbbi a szavazatok 25, utóbbi 20 százalékát tudhatta magáénak a május 3. és 7. között elvégzett mérés alapján. A felmérésről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.