Dobrev Klára: Ha azt akarjuk, hogy európai jólétben éljünk, ahhoz szociáldemokraták kellenek

2024.05.08. 21:32
Dobrev Klára szerint 14 év fideszes kormányzás alatt Európa egyik legszegényebb országa lettünk. Hozzátette, a magyar történelem során soha ennyi pénz nem érkezett az országba, mint az uniós tagság alatt, közben romlott az egészségügy, az oktatás, a forint, viszont a lopást szerinte profi szintre fejlesztette a Fidesz.

„Szociáldemokrata politikával lehet leváltani ezt a kormányt, majd szociáldemokrata politikával lehet újraépíteni az országot, és erre nincs más vállalkozó ma Magyarországon, mint a DK, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége” – mondta Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője szerdán Tatabányán (nemrég az Indexnek páros interjút is adott Tüttő Katával).

Úgy fogalmazott, hogy „14 év fideszes kormányzás alatt Európa egyik legszegényebb országa lettünk, miközben a lopás működött egyedül profin”.

„Már ciki fideszesnek lenni, ennek a legjobb példája maga Orbán Viktor, aki titokban járja az országot” – hangoztatta Dobrev Klára.

A Komárom-Esztergom vármegyei rendezvényen felszólaló Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerint az önkormányzatokat azért nem szereti a kormány, „mert bennük van mindaz, amit tulajdonképpen gyűlölnek, hogy emberek, politikai közösségek összeállnak és közösen hozzák meg a saját életüket érintő döntéseket”.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy a június 9-ei szavazáson azt az erőt érdemes támogatni, amelyik az elmúlt években azért küzdött, hogy az országban újra szabad levegő, demokrácia és jogállam, egy emberközpontú szociális állam lehessen.

„Önmagában a piacgazdaság nem képes társadalmi tömegek széles rétegét megemelni és magas életszínvonalon tartani. Ehhez baloldali szociáldemokrata kormányzás kell” – jelentette ki.

Végül a város polgármesteri posztjáért újrainduló Szücsné Posztovics Ilona elmondta, hogy Többségben Tatabányáért névvel alakítottak választási szövetséget, képviselőjelöltjeik társadalmi szerepvállalásukkal a közösségért akarnak dolgozni.