Naptejeket elő, ez a péntek meleg lesz

2024.05.10. 06:04
Futó záporok rondíthatnak bele a ragyogó napsütésbe, de napközben kitart a kora nyári meleg.

A fagyos reggel után a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, azonban a nap második felében az északi tájak fölé vastagabb felhőtömbök is sodródhatnak. Futó zápor csak néhol alakulhat ki – írja előrejelzésében a HungaroMet.

Ugyan néhol helyenként megélénkülhet a szél, a napközbeni hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. A HungaroMet jelentése szerint veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Pénteken nem lesz front felettünk, azonban a meleg sokaknál okozhat fejfájást, vérnyomás-ingadozást – erről már az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése ír. Hozzáteszik, hogy a nagy napi hőingás miatt jelentkezhetnek migrénes panaszok, keringési problémák, de szédülés és rosszullét is előfordulhat.

Arra azonban érdemes figyelni, hogy az UV-sugárzás igen magas lesz, ezért ha sok időt töltünk a szabadban, érdemes védeni a bőrünket.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras