Folytatódik Márton Anna drámája, rosszabbodott a térde állapota

2023.06.22. 11:04
Eggyel csökkent a magyar csapat, azaz a Team Hungary létszáma a krakkói központú Európa Játékokon, mivel a kardozó Márton Anna térdsérülése miatt nem indul – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A Magyar Olimpiai Bizottság hírét a hazai szövetség megerősítette az MTI-nek. Márton Anna, aki sérült térddel negyedik lett a tokiói olimpián, 2021 szeptemberének végén műtéten esett át, a beavatkozást egy stuttgarti térdspecialista végezte el.

A világbajnoki bronz-, illetve Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes 28 éves vívó hosszú rehabilitáció és szülés után idén januárban tért vissza a nemzetközi porondra, de úgy versenyzett, hogy nem volt teljesen rendben a térde. A múlt heti, plovdivi egyéni Eb-n még rosszabbodott is az állapota, így visszamegy Németországba, ahol július 2-ára kapott időpontot felülvizsgálatra.

Az Európa Játékokon a csapatversenyben lépett volna pástra, így viszont az eredetileg csak az egyénire nevezett Katona Renáta kerül a helyére Battai Sugár, Pusztai Liza és Szűcs Luca mellé. Azaz a tavaly világbajnok csapat vív majd Krakkóban.