Szuperhősök nélkül is padlóba döngöl az új Marvel-sorozat

ZS 9294
2023.06.22. 14:20
A Marvel-univerzum Nick Furyval szállítja nekünk a nyár popcornsorozatát, amelyben alakváltó idegenek terrorizálják a földlakókat. A Titkos invázió június 21-től érhető el a Disney+-on, F. Tóth Benedek, az Index főszerkesztő-helyettese és Spenger Dávid, a Cinematrix szerzője az első epizód megnézése után beszélgetett a sorozatról.

A Marvel megint módosított a recepten, befutott a szuperhősök nélküli szuperhősös sorozat, a Titkos invázióval egy egészen egyedi végeredmény, kémes-thrilleres produkció született. A történet a csettintés óta kissé megtépázott Nick Furyra (Samuel L. Jackson) épül, aki 15 évvel a képregény megjelenése után már nagyon megérdemelt egy saját sorozatot. Ő azok közé a Marvel-hősök közé tartozik, aki egy mozifilmben soha nem kapott volna ekkora rivaldafényt, és a történetével azokat is bevonzhatja, akiket a pizsamás hősök helyett a kémfilmek érdekelnek.

A Disney+-on látható sorozattal egy éjsötét, paranoid thrillert kaptunk, amelyben senkiről nem lehet tudni, valójában melyik oldalon áll, ki lehet alakváltó Skrull és ki harcol ellenük. Itt már nem közelít a tél, hanem a nyakunkon van, Nick Fury a moszkvai mínuszokban nézz szembe a nukleáris pusztítás rémével, ami még nyomasztóbbá teszi az alapfelállást. 

A beszélgetésben szó esik még arról,

  • kell-e marveles előképzettség a sorozat nézéséhez?
  • Hogy került David Hasselhoff a Marvel-univerzumba?
  • Milyen szerepet kapott a mesterséges intelligencia a sorozatban?
  • Tényleg lejárt a szuperhősök ideje?
  • Hogyan csapódott le Nick Furyban a kapuzárási pánik?

Az epizód termékmegjelenítést tartalmaz!

(Borítókép: Spenger Dávid és F. Tóth Benedek. Fotó: Zöld Fanni / Index)