Mostantól látogatható Caesar meggyilkolásának helyszíne Rómában

2023.06.22. 14:17
Olaszország fővárosában már közelről is szemügyre vehetik a turisták azt a híres történelmi helyszínt, ahol a legenda szerint Julius Caesar meggyilkolásakor úgy kiáltott: „Te is, fiam, Brutus?”. Az ókori templomkomplexumhoz már egy sétány vezeti a turistákat.

Kedden nyílt meg a nagyközönség előtt a Largo di Torre Argentina téren az a legendás ókori templomkomplexum, ahol a történetírók szerint időszámításunk előtt 44-ben a római szenátorok meggyilkolták Julius Caesart. 

A gyilkosságról fennmaradt legenda szerint Caesar utolsó erejéből felkiáltva fogadott fiához és barátjához szólt: „Te is, fiam, Brutus?”. A The Guardian azonban kiemeli, az ikonikus mondat valószínűleg William Shakespeare képzeletének szüleménye, amelyet a Julius Caesar című darabjában írt le.

A Largo di Torre Argentina téren négy ókori templom és Pompeius színházának maradványai találhatók. 

A történelmi helyszín eddig csak az utcaszintről volt látható, most viszont már egy sétány vezeti a helyszínre, vagyis a térre a turistákat, hogy közelről is megtekinthessék a romokat.

A régészek szoborfejeket, oszlop -és sírtöredékeket is találtak az ásatások során, amelyeket a helyszínen állítottak ki.

Az ókori templomokat és a színházat 1927-ben fedezték fel, amikor Róma átépítése miatt felásták a helyszínt és egy hatalmas márványszobor fejébe és karjaiba botlottak. A forgalmas utakkal körülvett „szent terület” teljes feltárását végül az olasz Bulgari divatház finanszírozta, a munkálatokat a római kulturális örökség felügyelősége felügyelte.

A helyszín több tucat kóbor macska otthona, a helyi idegenvezetők szerint a macskák legalább akkora – ha nem nagyobb – vonzerőt jelentenek, mint a történelmi épületek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport