Vas Blanka sorozatban harmadszor lett a legjobb időfutam menő

2023.06.22. 13:33
Vas Kata Blanka egymást követő harmadik évben nyert aranyérmet a női országúti kerékpárosok időfutam-bajnokságán – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A Debrecenhez közeli Bocskaikert határában fülledt, meleg időben került sor az egyenkénti indítású megméretésre. A felnőtt nők közül az SD Worx 21 esztendős címvédője utolsóként vágott neki a 19 kilométeres távnak, amely sík és egy visszafordítót leszámítva szinte teljesen kanyaroktól mentes volt. Az esélyeknek megfelelően 2021 és 2022 után harmadszor került Vas nyakába az aranyérem. Másodikként Hajdu Fanni Helga, harmadikként Péteri Niké zárt.

A győztes az MTI-nek értékelve kifejtette: nem aludt a legjobban, mivel este tízre ért haza, így különösen örült annak, hogy olyan wattokat teljesített, amiket szeretett volna. A kedden zárult svájci körverseny szombati nyitószakaszát megnyerte, hétfőn pedig negyedikként ért célba, a sprinterek pontversenyét pedig második helyen zárta.

Reménykedtem benne, hogy nem leszek nagyon fáradt, és egész gyorsan tudtam regenerálódni az utazást követően, ez így jó volt.  

Vasárnap Pannonhalmán a mezőnyverseny következik, ahol szintén címvédőként áll rajthoz.

Mindenképpen szeretném megvédeni a címemet, nagyon jó érzés a magyar bajnoki trikóban versenyezni. Megszokták már a mezőnyben, így szeretném megtartani

– szögezte le Vas, aki a vasárnapi ob után szerdán utazik Olaszországba a két nappal később rajtoló női Giróra. Ezt követően egyhetes pihenő, majd a hegyikerékpáros országos bajnokság vár rá, augusztusban pedig a világbajnokságon az U23-as hegyikerékpáros versenyben, két nappal később pedig országúton is rajthoz áll.

Az U23-as kategória aranyérme Zsankó Petra nyakába került, aki 25 perc 13 másodperces idővel teljesítette a távot, leggyorsabbként a nők közül – emelte ki az MTI.

KERÉKPÁR
Egyéni időfutam ob, női, 19 km
1. Vas Kata Blanka (SD Worx) 25:35.76 perc
2. Hajdu Fanni Helga (Tipográfia Ladies Cycling) 27:37.37
3. Péteri Niké (Joyride WTC) 28:19.83