Jött a papírforma: Valteré az időfutam-ob aranyérme

2023.06.22. 15:27
Valter Attila nyerte a férfiak versenyét az országúti kerékpárosok időfutam-bajnokságán – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A Debrecenhez közeli Bocskaikert határában a bringásoknak a déli órák fülledt melegében kellett teljesíteniük a 38 kilométert. A Jumbo-Visma bringása – tíz nappal 25. születésnapja után – 44 perc 49 másodperc alatt teljesítette a távot, 50,874 kilométeres átlagsebességgel. Ezzel a leggyorsabbnak bizonyult, és 2019 után ölthette magára ismét a bajnoki trikót időfutamon. Másodikként Szalay Dániel (HILL Racing Team), harmadikként pedig az elmúlt két kiírásban diadalmaskodó Fetter Erik (EOLO-Kometa) zárt.

Valter az M4 Sportnak kiemelte: ilyen hosszú pálya, ahol mindössze három visszafordító van, külföldön nem igazán van időfutamokon. Mint mondta, a szinte nyílegyenes úton csak a testtartásra és a teljesítményre kell figyelni.

Itt csak a gép van és a versenyző, kedvelem ezt a pályát

– mondta, és elárulta: két hete készült az időfutamra.

Éreztem, hogy a saját legjobbamat nyújtom, a wattok alapján sikerült a saját rekordjaimat megdönteni

– értékelt elégedetten a friss bajnok, aki kiemelte: boldog, hogy időfutamokon ismét viselheti a bajnoki trikót. Reméli, hogy vasárnap Pannonhalmán a mezőnyverseny-ob-n sikerül címet védenie, mivel az erőnléte jobb a tavalyinál, amikor jó napot fogott ki, és taktikailag is fejlődött.

Fetter nem érezte jónak a saját teljesítményét, az elmúlt két esztendőben saját bevallása szerint is jobb formában tekert.

Ma valamiért rossz napot fogtam ki, nem igazán haladtak a lábaim, nehéz és szenvedős volt. Örülök, hogy legalább a dobogóra felállhattam, és méltó személynek adhatom át a mezt

– emelte ki az MTI által idézett kerekes. A mezőnyverseny kapcsán reményét fejezte ki, hogy „jobb napon jobb lábak" segítik jobb eredményhez.

A nőknél – sorozatban harmadszor – Vas Blanka lett a legjobb. 

KERÉKPÁR, EGYÉNI IDŐFUTAM-OB
Eredmények, férfiak (38 km)
1. Valter Attila (Jumbo-Visma) 44:49.92 perc
2. Szalay Dániel (HILL Racing Team) 46:33.05
3. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 47:10.14