Bencsik Andrásnak a „hedonista pogány magyarok” gyerekvállalása jutott eszébe Orbán Viktor beszédéről

2023.07.24. 09:37
A Demokrata főszerkesztője a Sajtóklubban reagált a miniszterelnök tusványosi beszédére. Pontosabban arra a részre, amikor a kormányfő a családtámogatási rendszerről és a magyarság fennmaradásáról beszélt. Bencsik szerint a pogány és egyúttal hedonista magyaroknak a gyermekvállaláshoz nem elég a nemzet iránt érzett felelősségtudat. Sok pénz kell nekik.

„Az az érv, hogy neked felelősséged van a nemzeted iránt, nem eléggé meggyőző. Mellé kell tenni sok pénzt is, hogy az én, az egyén azt mondja, hogy nekem jó üzlet gyermekeket vállalni, mert építek egy házat magamnak. Tehát egyszerre teszünk eleget a hedonista pogányság által megfertőzött egyéneknek úgy, hogy elvezessük Magyarországot egy magasabb szintű gondolkodás felé, ami egy keresztény és demokratikus gondolkodás, és ami hosszú távon a nemzet fennmaradását és megerősödését szolgálja” – mondta Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője Orbán Viktor tusványosi beszédére reagálva a Sajtóklub című műsorban.

Imádkoznunk kell, hogy ez a folyamat és ez a stratégia és ez a kormányzás a lehető legtovább tartson

– összegezte gondolatait Bencsik.

De miről beszélt a kormányfő? 

Orbán Viktor tusványosi beszédében is foglalkozott a magyarok gyermekvállalási kedvének kérdéséről. A miniszterelnök szerint az összes intézkedés ellenére a termékenységi ráta messze elmarad attól a céltól, ami erősítené a magyarság fennmaradását. Jelenleg 1,5 a ráta, de 2,1 kellene ahhoz, hogy ne csökkenjen a népesség.

Nagy bajban vagyunk, ezért a lehető legtöbb erőforrást kell a családtámogatások irányába csoportosítani

– mondta a miniszterelnök.