Halálos medvetámadás történt a Yellowstone Nemzeti Parkban

2023.07.24. 16:28
Holtan találtak egy nőt az egyesült államokbeli Montanában szombaton, a Yellowstone Nemzeti Park közelében. A hatóságok úgy vélik, grizzly medve végzett a túrázóval.

A Yellowstone Nemzeti Park képviselői óvatosságra intik a túrázókat, miután szombaton egy nő holttestét fedezték fel a park közelében fekvő ösvényen. A hatóságok medvelábnyomokat találtak a holttest mellett, így azt feltételezik, a vadállat végezhetett a túrázóval.

A BBC hozzátette, hivatalosan még nem erősítették meg a halál okát, de az erdőőrök lezárták a környéket.

A Yellowstone Nemzeti Park adatai szerint az elmúlt években jelentős mértékben nőtt a grizzly populáció Montanában. A halálos támadás előtti napokban a park hivatala felszólította a kempingezőket és kirándulókat, hogy tartsanak maguknál medve sprayt, és ne hagyják elől az élelmiszert és a szemetet. Az amerikai Nemzeti Parkszolgálat becslése szerint a Yellowstone területén már több mint ezer medve él.

Magyarországon is láttak medvét

Mint írtuk, májusban medveveszélyre figyelmeztetett az Aggteleki Nemzeti Park, miután barnamedvét észlelt a déli határának térségében, Kánó és Felsőtelekes települések között. Az állatot egy szóróra kihelyezett vadkamera fényképezte le. 

Kiemelték, hogy a Magyarország területére időnként beérkező, kóborló medvék előszeretettel látogatják ezeket a vadászati létesítményeket. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága ajánlásokat fogalmazott meg arról, hogyan viselkedjünk a medvével való találkozás esetén.